Novosti

Hranjenje in dojenje mora biti udobno tako za vas kot dojenčka

Blog

nasveti za mamice, očke in bodoče starše

Hranjenje in dojenje mora biti udobno tako za vas kot dojenčka

Prihod dojenčka je vznemirljiv in srečen dogodek, mamice pa hkrati čutimo tudi strah in nesigurnost. Mamice novorojenčkov smo ponosne, srečne in izčrpane po porodu. Čeprav je dojenje naravno, se je včasih težko navaditi na dojenje. In nikakor ni res, da ga mamice avtomatično obvladamo.

Obstaja veliko pripomočkov, ki pomagajo materam pri hranjenju njihovega novorojenčka. Nekateri od njih so dobro poznani in se pogosto uporabljajo, na primer prsna črpalka. Marsikatera mama pa ne pozna prednosti uporabe preprostega in ugodnega pripomočka, blazine za dojenje. Pri dojenju je zelo pomemben položaj dojenčka. Nikakor ni primerno, da otrok sedi v maminem naročju, ker mu s tem onemogočimo primerno sesanje in pitje. Dojenčka moramo imeti v naročju obrnjenega na bok. Pomembno je, da sta obe rokici obrnjeni naprej in držimo medenico. Primernih položajev je veliko, bistvenega pomena pa je, da dojenček pri tem ne bi obračal glavice, ampak celotno telo in da bi mu omogočili, da se pravilno prisesa k prsim. Izmed različnih položajev pri dojenju lahko izberete tistega, ki bo vam in vašemu otroku najbolj udoben. Med dojenjem se morate tako vi kot dojenček počutiti sproščeno. Pri tem nam je v veliko pomoč prav uporaba blazine za dojenje.

 

Številne prednosti blazine za dojenje
Med nosečnostjo
Bolečine v hrbtu in druge težave med spanjem so pogoste težave nosečnic. Stanje pa se nekoliko poslabša v zadnjem trimesečju, ko je dojenček že velik. Blazino za dojenje lahko uporabite za podporo hrbtu, lahko jo tudi držite med nogami, da poskrbite za udobje in pod trebuhom, ko spite na boku.

Med dojenjem/hranjenjem
? Pomaga otroku pravilno sesati: položaj maminega telesa je zelo pomemben za pravilno sesanje dojenčka. Tak položaj enostavno dosežemo z uporabo blazine. Tako bo dojenje udobno za vas in vašega dojenčka, še posebej, če ste rodili s carskim rezom.

Hranjenje in dojenje 2

? Zagotavlja udobno hranjenj ob refluksu: večina dojenčkov trpi zaradi kolik in so zaradi njih nemirni. Če podpirate glavico dojenčka ob dojenju, zmanjšate to neugodnost. Z uporabo blazine za dojenje bo dojenčkova glava v pravem položaju, da zmanjša nelagodje zaradi refluksa.

? Pomaga tudi, ko dojenčka hranite po steklenički: glava vašega dojenčka bo z uporabo blazine za dojenje lepo podprta, kar omogoča udobno hranjenje za oba.

? Uporabljajo jo lahko tudi starejši dojenčki: po začetnih tednih bo dojenje postalo lažje za vas in vašega dojenčka in blazine za dojenje morda ne boste potrebovali več. Vendar pa jo lahko kasneje uporabite kot oporo za dojenčkov trebuh in sedenje.

Hranjenje in dojenje 3

BLAZINA ZA HRANJE SOFI je edinstvena blazina v obliki rogljička, ki zmanjša nosečniške bolečine, razbremeni hrbtenico med hranjenjem otroka, poskrbi za pravilen položaj malčka med hranjenjem in bo podpora mami med spanjem. Blazino za hranjenje in spanje Sofi je oblikoval fizioterapevt in registriran kot medicinski pripomoček. Številni certifikati, ki jih ima dokazujejo njeno učinkovitost in predvsem varno uporabo za dojenčka in mamo.

Skupaj z blazino za hranjenje v obliki rogljička lahko kupite specializirano ortopedsko blazino za glavo Sofi, s katero preprečite sindrom zaležane glave pri dojenčkih. Blazino za glavo lahko uporabljate skupaj z blazino za hranjenje Sofi ali ločeno v posteljici, na podlogi za igranje ali v vozičku, kjer zmanjšuje tresljaje.

Hranjenje in dojenje 4

Zelo priročen, idealen pripomoček za hranjenje pa je tudi ročna blazina za hranjenje, ki nudi udobje hranjenja mamici in dojenčku na poti. Ročna blazina za hranjenje hkrati preprečuje tudi deformacijo otroške glavice. Oblikoval ga je prav tako fizioterapevt, zato je to medicinsko potrjen pripomoček, izdelan iz kakovostnega in dojenčkovi koži prijaznega bombaža. Z njegovo uporabo preprečimo mravljinčenje in utrujenost rok od pogostega in dolgega hranjenja. 

Hranjenje in dojenje 5
Nakupovalna košarica
Prijavi se

Nimaš še računa?

Kot večina spletnih strani za izboljšanje vaše spletne izkušnje tudi mi uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več, lahko preberete našo politiko o varovanju osebnih podatkov tukaj.
5% POPUST
JACKPOT -15%
Gratis poštnina
Zavrti še enkrat!
10% POPUST
Gratis Mommy Scrunchies
5% POPUST
10% POPUST
5% POPUST
Zavrti še enkrat!
Izkoristi priložnost in osvoji nagrado!

Vnesi svoj e -poštni naslov in zavrti kolo. To je tvoja priložnost, da osvojiš neverjetne popuste!

Naša interna pravila:

  • Ena igra na uporabnika
  • Prevaranti bodo diskvalificirani.
Začnete vnašati tako, da vidite, objave, ki jih iščete.
Trgovina
0 Seznam želja
0 postavka Košarica
Moj račun