Novosti

Pripomočki za dojenje – da bo dojenje užitek tudi za mamico

Blog

nasveti za mamice, očke in bodoče starše

Pripomočki za dojenje – da bo dojenje užitek tudi za mamico

Pravi pripomočki za dojenje lahko olajšajo izkušnjo dojenja za mamico.

Vemo, da je materino mleko najboljša hrana za dojenčka, dojenje pa najbolj naraven način prehranjevanja za dobro rast in razvoj otroka. Hkrati pa dojenje ni le namenjeno hranjenju, saj dojenčku zbuja ugodje, ustvarja bližino in daje občutek varnosti.

Mamice novorojenčkov smo ponosne, srečne in izčrpane po porodu. Čeprav je dojenje naravno, se je včasih težko navaditi na dojenje. In nikakor ni res, da ga mamice avtomatično obvladamo. Pa vendar, vaja dela mojstra. Obstajajo pa tudi praktični pripomočki za doječe matere, ki bi jih sama priporočala, da jih vzamete s seboj že v porodnišnico.

Dojenčka po porodu pristavljamo k prsim vsakič, ko pokaže znake, da bi se dojil, podnevi in ponoči, najmanj osem do dvanajstkrat v 24ih urah. Mamice, ki smo rodile dobro vemo, kaj to pomeni za mehke in razdražene bradavice.

Zato je prvi obvezni pripomoček že v porodnišnici LANOLIN . Lanolin pomirja in ščiti boleče bradavice doječih mamic. Zdravniki in mamice po svetu priporočajo znamko Lansinoh! Lansinoh HPA Lanolin je najvarnejše, najčistejše mazilo za bradavice in edini lanolin, ki je prejel priznanje Britanskega zavoda za alergije.

Da bo dojenje užitek 2

Lanolin je pridobljen iz ovčjega runa in se že od nekdaj uporablja za mehčanje kože. Z uporabo edinstvenega procesa rafinacije lanolina dobimo mazilo za bradavice, ki se po barvi, vonju in okusu povsem razlikuje od katerega koli drugega lanolinskega mazila za bradavice. Kar je super, saj ga ni potrebno spirati pred podojem. Lanolin lahko uporabite že med nosečnostjo za masažo trebuščka. 

Prav tako blaži tudi različne kožne težave – umirja srbeče strije, plenični izpuščaj, celi ureznine ali odrgnine, vlaži suho kožo. Uporabite pa ga lahko tudi za občutljivo ritko dojenčka.

Drugi obvezen pripomoček so NASTAVKI ZA DOJENJE . Čeprav nekatere medicinske sestre niso najbolj navdušene nad njihovo uporabo, vsaj na začetku pomagajo ščititi bradavice in pomagajo tako dojenčku kot mamici vzpostaviti ritem in proces dojenja. 

Nastavki za dojenje učinkovito blažijo težave z ravnimi ali udrtimi bradavicami, težave s kratkim robom jezika ali robom zgodnje ustnice, super pripomoček pa so pri hranjenju nedonošenčkov. Oblika nastavka je zasnovana tako, da se tesno prilega bradavici in omogoča največji možen stik kože na kožo med dojenjem. V naši trgovini so na voljo v 2 velikostih.

Da bo dojenje užitek 3

Bodočim mamicam tudi svetujem, da v porodnišnico vzamejo dober modrček, ki ne stiska. Težka prsa namreč potrebujejo dobro oporo.

Katere pripomočke pa doječa mamica potrebuje doma? 

Z dojenčkom v porodnišnici ujamemo začetni ritem dojenja, mleko se začne vedno hitreje proizvajati, prsa so polna, pritisk pa vse večji. Zato izberite dobre, predvsem pa vpojne BLAZINICE ZA DOJENJE. Blazinice za dojenje Lansinoh so dermatološko preizkušene prsne blazinice, ki mamici nudijo največjo možno zaščito podnevi in ponoči. 

Lansinoh blazinice za enkratno uporabo so tanke, a hkrati izredno vpojne. Pod oblačili so neopazne, dva lepljiva trakova pa zagotavljata diskretnost, saj ostane blazinica na svojem mestu. Blazinica tudi vlažna obdrži prvotno obliko.

Da bo dojenje užitek 4

Kasneje, ko naval mleka popusti, priporočamo uporabo PRALNIH BLAZINIC. So izjemno mehke in vpojne ter nežne do občutljive kože bradavic. Narejen so v obliki solze, zato se prilegajo vsem velikostim in oblikam prsi. Jedro je sestavljeno iz rastlinskih vlaken, ki omogočajo hitro vpojnost in sušenje.

Za mamice, ki imajo viška mleka, lahko le-tega shranijo z vrečkah in zamrznejo. VREČKE ZA SHRANJEVANJE MLEKA LANSINOH  pa so namenjene tudi shranjevanju mleka v hladilniku. Shranjevanje viška je res super, saj pride prav, ko mora mamica od doma za dalj časa in kasneje za pripravo mlečno žitnih kašic. Vrečke so medicinsko potrjene, v procesu izdelave ne uporabljajo plastifikatorjev in drugih snovi, ki bi bile lahko škodljive za dojenčka.

Vrečke Lansinoh so nepropustne, sterilizirane in imajo dvojno zapiralo za varno zapiranje in prostor za vpisovanje podatkov nad prostorom za mleko, kar preprečuje možnost prebadanja s pisalom.

Naj na koncu izpostavimo še težavo, ki prizadene skoraj vsako doječo mamico – mastitis. To je vnetje dojke. Mastitis ponavadi povzroči zamašen mlečni vod, lahko pa ga povzročijo bakterije, ki pridejo v mlečne vode. Razpoka na bradavici zaradi nepravilno pristavljenega dojenčka ali slabega črpanja lahko omogoči, da se bakterije naselijo v dojki in ustvarijo okužbo. Tako kot zamašeni mlečni vodi lahko tudi to povzroči vnetno reakcijo. 

Čeprav se najpogosteje pojavi v prvih treh mesecih po porodu, lahko simptomi mastitisa izbruhnejo tudi, če dojiš že dlje časa. Pozorni bodite predvsem na naslednje znake mastitisa:

  • Boleče, otekle prsi
  • Prisotnost ene ali več izboklin v dojki
  • Na dotik tople ali vroče prsi
  • Bolečine v prsih ali pekoč občutek med ali po dojenju
  • Rdeča koža, trikotna ali polkrožna oblika pordelega dela kože
  • Gripi podobni simptomi, kot so mrzlica, bolečine v telesu ali utrujenost
  • Vročina, višja od 38,3°C

Terapija za blaženje težav med dojenjem

Lansinoh TheraPearl 3 v 1 terapija je lahko v veliko pomoč pri blaženju težav, ki se pojavljajo med dojenjem. Blazinice se uporabljajo v primeru zamašenih mlečnih žlez in mastitisa. Uporablja se lahko tudi neposredno pred dojenjem, ko so dojke nabrekle, prav tako pa tudi pred ali med iztiskanjem mleka s črpalko, saj toplota spodbuja sproščanje in dotok mleka. TheraPearl blazinice je mogoče uporabljati tople ali hladne.

Oblikovane so tako, da jih je mogoče za spodbujanje hitrejšega pretoka mleka namestiti okrog črpalke za iztiskanje mleka. Blazinice se segrejejo in namestijo okrog lijaka črpalke ter se zavarujejo z zapiralom.

Preberite si še nekaj izjav zadovoljnih mamic, ki svetujejo uporabo izdelkov za dojenje znamke Lansinoh!

Upam, da ste s tem prispevkom ugotovili, kateri pripomočki za dojenje bodo pravi za vas. Obiščite našo trgovinico in jih priskrbite preden pride do težav.

Nakupovalna košarica
Prijavi se

Nimaš še računa?

Kot večina spletnih strani za izboljšanje vaše spletne izkušnje tudi mi uporabljamo piškotke. Če želite izvedeti več, lahko preberete našo politiko o varovanju osebnih podatkov tukaj.
5% POPUST
JACKPOT -15%
Gratis poštnina
Zavrti še enkrat!
10% POPUST
Gratis Mommy Scrunchies
5% POPUST
10% POPUST
5% POPUST
Zavrti še enkrat!
Izkoristi priložnost in osvoji nagrado!

Vnesi svoj e -poštni naslov in zavrti kolo. To je tvoja priložnost, da osvojiš neverjetne popuste!

Naša interna pravila:

  • Ena igra na uporabnika
  • Prevaranti bodo diskvalificirani.
Začnete vnašati tako, da vidite, objave, ki jih iščete.
Trgovina
0 Seznam želja
0 postavka Košarica
Moj račun