VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

Z nakupovanjem v spletni trgovini Sophie&Mark uporabnik dovoljuje, da Mojca Kvar s.p., trgovina in posredništvo kot upravljalec zbirke osebnih podatkov vse posredovane podatke s strani uporabnika in podatke o vsebini nakupov zbira in obdeluje v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Sophie&Mark se zavezuje, da bo osebne podatke in ostale podatke, zbrane ob oddaji naročila, varovala v skladu z ZVOP-1, ščitila pred razkritjem in posredovanjem nepooblaščenim osebam.

Sophie&Mark navedene osebne podatke uporabi izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

Sophie&Mark lahko avtomatsko zbira tudi nekatere podatke o strojni in programski opremi računalnika, iz katerega je bil opravljen vstop v spletno trgovino www.sophie-mark.si.

Med te podatke sodijo: naslov IP, vrsta brskalnika, imena domen, čas dostopanja in naslovi spletnih mest, obiskanih v spletni trgovini Sophie&Mark. Mojca Kvar s.p., trgovina in posredništvote informacije uporablja izključno za izračun splošne statistike o uporabi spletne trgovine in optimizacijo.

Sophie&Mark za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov trgovine Sophie&Mark: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslov za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s Sophie&Mark.

POLITIKA ZASEBNOSTI

Ta izjava o zasebnosti definira kako podjetje Mojca Kvar s.p., trgovina in posredništvouporablja in ščiti informacije, ki jih dajete ob uporabi te spletne strani. Podjetje se zavezuje k varovanju vaše zasebnosti.

V kolikor vas prosimo za kakršnekoli informacije na podlagi katerih se vas lahko identificira tekom uporabe te strani, vam zagotavljamo, da bodo le te uporabljene v skladu s to izjavo o zasebnosti.

Podjetje Mojca Kvar s.p., trgovina in posredništvo lahko občasno spremeni vsebinsko nadgradnjo te strani.

Osebni podatki se zbirajo za namen nemotene izvedbe naročil oz. ponudbe, komunikacijo s kupcem, statistično analizo z namenom izboljšanja delovanja spletnih strani in storitev ter, če nam podate svoje soglasje tudi informacije o naših promocijah glede novih izdelkov ter posebnih ponudb, ki vam jih kot obvestila pošiljamo preko elektronske pošte in telefonske številke vse, dokler ne pošljete zahteve za odjavo.

V tem okviru se zbirajo naslednji podatki:

  • IP naslov
  • ime in priimek
  • naslov stalnega ali začasnega prebivališča ter naslov za dostavo
  • telefonska številka
  • e-mail naslov
  • čas in datum registracije
  • arhiv komunikacije s spletno trgovino
  • piškotki
  • Kot del zakona izvajamo tudi analize podatkov o obisku naše spletne strani, ki nam pomagajo prepoznati trende nakupovanja, želje kupcev, prometa naše spletne strani in tako naprej. Hkrati nam te informacije pomagajo povečati varnost spletne strani in varnost vaših osebnih podatkov.

Mojca Kvar s.p., trgovina in posredništvo spoštuje zasebnost uporabnikov spletne strani Sophie&Mark in se zavezuje, da bo pridobljene osebne podatke skrbno varovalo in jih brez privolitve ne bo posredovalo tretji osebi oziroma jih ne bo uporabilo drugače kot izključno za zgoraj navedene namene, razen v primerih, ko bi te podatke zahteval pristojni državni organ, ki bi za to imel zakonsko osnovo in v primeru, da obstaja sum zlorabe pri poslovanju s strani uporabnika spletne strani.

  1. Zgoraj navedene podatke bo administrator obdelal za namene trženja in sicer za pošiljanje e-novic osebi, ki je dala soglasje. To soglasje je podano za določen čas 5 let. Oseba, ki izda to privolitev, potrjuje, da bo skrbnik obdelal zgornje osebne podatke v času trajanja privolitve.
  2. Osebne podatke bo obdeloval le upravitelj ali oseba, s katero ima skrbnik pravilno izvedeno pogodbo o obdelavi.
  3. Soglasje je mogoče kadarkoli preklicati na način, da nam preko elektronske pošte na e-mail naslov info@sophie-mark.si pošljete odjavo od prejemanja e-novic ali pa nam le to pisno posredujete na naslov Mojca Kvar s.p., trgovina in posredništvo,
    Lackova cesta 88, 2000 Maribor. Slovenija.
  4. Skrbnik vas opozarja, da imate kot posameznik, na podlagi predpisov, naslednje pravice:

Pravilnik o zasebnosti (skupaj z našimi pogoji poslovanja), ki je zapisan v nadaljevanju, določa pogoje, pod katerimi Mojca Kvar s.p., trgovina in posredništvo uporablja in ščiti vse osebne podatke in druge, s tem povezane informacije, ki jih posredujete pri uporabi spletne trgovine Sophie&Mark.

Podjetje mora zaščititi vašo zasebnost, vključno z osebnimi podatki, in se zavezuje, da bo spoštoval to obveznost.

Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti, v kolikor niso za posamezne primere potrebne dodatne oblike privolitve.

Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila.

Z uporabo te spletne strani po spremembi ali dopolnitvi uporabnik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.

Podjetje bo zbrane podatke o obiskovalcih (uporabnikih) uporabljalo samo za naslednje namene:

  • Za pošiljanje predračunov in računov v primeru prejetega naročila na izdelke ali storitve, ki se tržijo preko spletne strani.
  • Za vodenje evidenc o strankah.
  • Za realizacijo oz. dostavo zahtevanih izdelkov ali storitev.
  • Za obveščanje o novostih v ponudbi podjetja in spletne strani www.sophie-mark.si
  • Za pošiljanje e-novic (v kolikor se je oseba prijavila na prejemanje naših e-novic) – več spodaj v področju ‘uporaba vašega email naslova’
  • Za statistično in marketinško analizo oz. raziskavo v zvezi z uporabniki spletne strani in sicer zato, da se izboljša ponudba izdelkov in storitev na spletni strani (z uporabo analitičnih orodij)
  • Za občasno pošiljanje kratkih tekstovnih sporočil z namenom obveščanja o aktivnostih na www.sophie-mark.si v kolikor stranka to privoli

PIŠKOTKI

Piškotek je majhna datoteka, ki prosi za dovoljene, da se zapiše na trdi disk vašega računalnika. Ko se enkrat strinjate, je datoteka dodana in piškotek pomaga analizirati spletni promet ali pa vam sporoči, ko obiščete specifično spletno stran. Piškotki dovoljujejo, da se aplikacije odzivajo glede na vaše individualne zahteve. Aplikacija lahko prikroji svoje operacije glede na vaše potrebe, želje z zbiranjem in hranjenjem informacij o vaših preferencah.

Spletni promet uporabljamo za identifikacijo, katere strani so bile uporabljane. To nam pomaga analizirati podatke o našem spletnem prometu in pomaga izboljšati našo spletno stran na način, da jo prikrojimo vašim individualnim potrebam. Te podatke uporabljamo le za analitične potrebe in jih nato odstranimo iz sistema.

Celostno, nam piškotki pomagajo, da vam zagotovimo kar najboljšo spletno stran, s tem da nam omogočijo spremljanje katere strani smatrate, da so zanimive in katere niso. Piškotek nam v nobenem primeru ne omogoča dostopa do vašega računalnika in kakršnekoli druge informacije o vas, kot do tistih, ki ste jih delili z nami. Lahko se odločite za sprejetje ali zavrnitev piškotkov. Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke, a vi lahko večinoma spremenite nastavitve brskalnika, da zavrne piškotke, v kolikor to želite. To pa lahko povzroči, da izkoristite vse prednosti posamezne strani.

Lahko se odločite za prepoved zbiranja ali uporabe vaših osebnih podatkov na naslednji način:

  • kadarkoli vas sistem prosi za vnos informacij v formo na spletni strani, poglejte na polje, ki ga lahko izberete, da onemogočite zbiranje informacij s strani kogarkoli za zbiranje kakršnihkoli informacij za marketinške potrebe.
  • če ste predhodno privolili v uporabo vaših osebnih informacij za potrebe direktnega trženja, to lahko spremenite kadarkoli s tem, da nam pošljete pismo ali e-mail na info@sophie-mark.si
  • Vaših osebnih podatkov ne bomo prodajali, distribuirali ali posojali tretjim osebam brez vašega privoljenja ali če nam tako nalaga zakon. Vaše osebne podatke lahko uporabimo le v promocijske namene tretjih strank, za katere smatramo, da vam bodo zanimive, v kolikor nam sporočite, da bi vas to zanimalo.
  • Če mislite, da so katerekoli informacije, ki jih imamo o vas zbrane nepravilne ali nepopolne, nam prosim pišite ali preko elektronske pošte sporočite, kolikor hitro je to mogoče, na zgornji naslov. Kakršnekoli nepravilne informacije bomo poskusili popraviti v najkrajšem možnem času.

Za pravna razmerja med uporabniki in ponudnikom se uporablja pravo Republike Slovenije in pravo Evropskih skupnosti. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani, Republika Slovenija.

Pravilnik o zasebnosti (skupaj z našimi pogoji poslovanja), ki je zapisan v nadaljevanju, določa pogoje, pod katerimi Mojca Kvar s.p., trgovina in posredništvo uporablja in ščiti vse osebne podatke in druge, s tem povezane informacije, ki jih posredujete pri uporabi spletne trgovine Sophie&Mark.

Podjetje mora zaščititi vašo zasebnost, vključno z osebnimi podatki, in se zavezuje, da bo spoštoval to obveznost.

Z uporabo spletne strani uporabnik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti, v kolikor niso za posamezne primere potrebne dodatne oblike privolitve.

Ta politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila.

Z uporabo te spletne strani po spremembi ali dopolnitvi uporabnik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.

Spodnji seznam predstavlja piškotke, ki jih zbiramo in informacije, ki so v njih shranjene.

COOKIE name – COOKIE Description

_gat
_ga
_gid
cookiesEnabled
external_no_cache
frontend_cid
frontend
PHPSESSID
popupData

Ti piškotki so uporabljeni za zbiranje informacij o različnih načinih uporabe strani s strani uporabnikov, kar uporabljamo za izboljšanje uporabniške izkušnje. Piškotki shranjujejo informacije o številu obiskovalcev, ki obiščejo posamezno stran in od kod so ti uporabniki prišli ter spletnih straneh, ki so jih obiskali.

Preverite Googlovo izjavo o zagotavljanju zasebnosti TUKAJ.

CART Asociacija z vašo spletno košarico.
CATEGORY_INFO Shranjuje informacije o kategoriji na strani, kar omogoča, hitrejše prikazovanje strani.
COMPARE Izdelki, ki jih imate v seznamu za primerjavo izdelkov.
CURRENCY Vaša izbrana valuta.
CUSTOMER Enkriptirana verzija vašega uporabniškega ID, ki se uporablja v trgovini.
CUSTOMER_AUTH Indikator, ki zagotavlja informacije o vaši trenutni prijavi na strani.
CUSTOMER_INFO Enkriptirana verzija uporabniške skupine, ki ji pripadate..
CUSTOMER_SEGMENT_IDS Segment ID stranke.
EXTERNAL_NO_CACHE Zastavica, ki indicira ali je predpomnenje izklopljeno ali ne.
FRONTEND ID seje na strežniku.
GUEST-VIEW Dovoljuje gostom, da urejajo svoj vrstni red.
LAST_CATEGORY Zadnja kategorija, ki ste jo obiskali.
LAST_PRODUCT Zadnji ogledan izdelek.
NEWMESSAGE Indicira, ali je bilo prejeto novo sporočilo.
NO_CACHE Indicira, ali je dovoljena uporaba predpomnilnika.
PERSISTENT_SHOPPING_CART Povezava na informacijo o vaši košarici in zgodovini ogledov, v kolikor ste to zahtevali od strani.
POLL ID anket v katerih ste nedavno glasovali.
POLLN Informacije o anketah, v katerih ste nedavno glasovali.
RECENTLYCOMPARED Izdelki, ki ste jih nedavno primerjali.
STF Informacije o izdelkih, ki ste jih poslali preko elektronske pošte prijateljem.
STORE Pogled trgovine in jezik, ki ste si ga izbrali.
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Podatek, da uporabnik dovoljuje uporabo piškotkov.
VIEWED_PRODUCT_IDS Izdelki, ki ste si jih nedavno ogledali.
WISHLIST Enkriptiran seznam izdelkov dodan v vaš seznam želja.
WISHLIST_CNT število izdelkov v vašem seznamu želja

Vsaka sprememba naše politike o varovanju osebnih podatkov bo objavljena na tem spletnem mestu. Z uporabo spletnih strani posameznik potrjuje, da sprejema in soglaša s celotno vsebino te politike zasebnosti.